elementit kohdillaan mutta joku silti mättää

Tyly Dramaturgi tutkii täydellistä käsikirjoituksen rakennetta, kaikki kohdillaan ja henkilötkin ovat ok, tarina itsessään toimii mutta käsikirjoituksesta ei jää mitään tunnejälkeä… joku on pahasti pielessä…

Joskus törmää täysin jännitteettömiin käsikirjoituksiin joissa on kuitenkin kaikki kerronnan rakenteet ja elementit kohdillaan, tarina itsessään lupaa jännitteitä ja asetelmat samoin. Ei mikään ihme että käsikirjoitus on jonkun tuottajan kehittelyssä.

Jos lisäksi jännittäviä juonenkäänteitäkin on tarjolla ja loppuratkaisukin on okei mutta joku silti mättää pahasti niin silloin alkaa dramaturgin salapoliisityö…

Tilanne ei ole ongelma dramaturgille joka tietää mitä etsiä. Ongelma saattaa huonontua kehittelytilanteessa, jossa tuottaja ei ehkä ole niin perehtynyt dramaturgiaan ja kirjoittaja on, kuten tavallista, sokea omalle tekstilleen.

Silloin on riski että käsikirjoituksen kehittelyssä ja seuraavan version suunnittelussa haetaan korjausliikettä jännitteeseen vääristä elementeistä ja kerronta luisuu jonnekin ihan jorpakkoon, pahimmassa tapauksessa tarina vesittyy niin ettei sitä enää alkuperäiseksi tunnista. Ja hieno rakennekin on mennyttä.

Mysteerisana ”tilanne” on avain jännitteen korjaamisessa!

TDR video placeholder medium

BONUS materiaalit


Kurssia odotellessa voit tiedustella dramaturgista konsultaatiota käsikirjoituksen, treatmentin tai muun mediamateriaalin analysointia ja kehitysehdotuksia varten. Konsultaatio on luottamuksellinen ja siksi kommunikoin sitä koskien ainoastaan toimeksiantajan (henkilö) kanssa. Hinta 65€ / tunti (+alv24%) Materiaalista riippuen 2-4 tuntia.

Kurssin videot Vimeo OnDemandissa

All rights reserved 2019 © Eeva R. Tikka

%d bloggaajaa tykkää tästä: