Kehittelyn ongelmanratkaisun ytimessä – vuorovaikutus, valtasuhteet ja ammattitaito

Tyly Dramaturgi purkaa kehittelytilanteiden valtarakenteita.

Kirjoittajan taitamattomuus ei välttämättä ole kehittelyn epäonnistumisen syy vaan syy voi olla epäonnistuneissa vuorovaikutustilanteissa.

Onnistuneen käsikirjoitusten kehittelyn ydin on kehittelijöiden vuorovaikutussuhteessa. Kirjoittajan ja tuottajan välillä on kimurantti valtasuhde, jonka epätasapaino voi tuhota edellytykset käsikirjoituksen kehittymiselle.

Syy epäonnistuneelle kehittelylle ei välttämättä ole ollenkaan kiinni käsikirjoittajan taidoista vaan huomattavana piilovaikuttajana saattaa olla kehittelyyn osallistuvien valtasuhde. Kenellä on kehittelyssä todellista valtaa siihen, mihin käsikirjoitusta seuraavassa versiossa viedään?

Perustuvatko dramaturgiset päätökset seuraavan version suuntalinjoista kirjoittajan ammattitaitoon vai siihen kuka päättää rahoituksen hankinnasta ja tekee tuotantopäätöksen?

TDR video placeholder medium

BONUS

Updated 2019-09-27


Kurssia odotellessa voit tiedustella dramaturgista konsultaatiota käsikirjoituksen, treatmentin tai muun mediamateriaalin analysointia ja kehitysehdotuksia varten. Konsultaatio on luottamuksellinen ja siksi kommunikoin sitä koskien ainoastaan toimeksiantajan (henkilö) kanssa. Hinta 65€ / tunti (+alv24%) Materiaalista riippuen 2-4 tuntia.

All rights reserved 2019 © Eeva R. Tikka

%d bloggaajaa tykkää tästä: