Pitch – esimerkki kehittelyn lähtötilanteesta

Tyly Dramaturgi avaa lukukokemusta – pitchaus

Pitchattiin perus romcom konsepti. Hyvää oli se, että pitching sisälsi juuri oikeat elementit, joita perus romcom genreen kuuluu ja joita katsojat toivovat kokevansa yhä uudestaan ja uudestaan. Rakastavaiset kohtaavat ensi kertaa ja inhoavat välittömästi toisiaan (romanttisen elokuvan peruselementti), esteitä ja väärinkäsityksiä löytyy ihan riittämiin ja lopuksi rakastavaiset saavat toisensa. Kuitenkin tästä puuttui jokin ironiaksi kutsuttu vipu, joka tekisin rakastavaisten ongelmasta erityisen. Genre on toinen mutta esim. Romeo ja Julia tragedian asetelmassa rakastavaiset olivat vihollisleireissä. Ristiriita tuottaa jännitteitä.

Perusgenreä pitchattaessa tärkeä kysymys on, mikä on se elementti ja erityislaatuisuus, jonka vuoksi tuottaja haluaisi lukea lisää materiaalia? Kirjoittajalla on tarina jonka hän haluaa kertoa mutta miksi tuottaja kiinnostuisi perusgenrestä? Mikä ajatus, asetelma, tarinan elementti, juoniaihio saa hänet pyytämään lisää materiaalia ja edes kaukaisena ajatuksena harkitsemaan mahdollista tuotantoa? Onko kirjoittaja tunnettu ja ehkä jo todistanut osaamisensa tai onko hänellä julkisuusarvoa? Onko tuottajalla mielessään näyttelijät, jotka sopisivat rooleihin? Millaista tuottoa romcom-perusgenrellä voisi olla?

Joka tapauksessa tilanne on kirjoittajalle kiitollinen. Hän saa nyt esitellä konseptin materiaalia laajemmin.

TDR video placeholder medium

BONUS – joitakin romcom genren tyylillisiä seikkoja


Kurssia odotellessa voit tiedustella dramaturgista konsultaatiota käsikirjoituksen, treatmentin tai muun mediamateriaalin analysointia ja kehitysehdotuksia varten. Konsultaatio on luottamuksellinen ja siksi kommunikoin sitä koskien ainoastaan toimeksiantajan (henkilö) kanssa. Hinta 65€ / tunti (+alv24%) Materiaalista riippuen 2-4 tuntia.

All rights reserved 2019 © Eeva R. Tikka

%d bloggaajaa tykkää tästä: