B esimerkki jatkoa – synopsiksesta treatmentiin

Tyly Dramaturgi etsii kadonnutta genreä ja tarinaa.

  • Lukukokemus: esimerkkiprojektin treatment ei vastaa synopsiksen romcom-genreä eikä kerro samaa tarinaa.
  • Käsikirjoituksen lähtöasetelmaan on ensimmäisen tuottajan ja käsikirjoittajan tapaamisen jälkeen löytynyt kelpo ristiriitaa. Kirjoittaja on erityisen kiinnostunut siitä että päähenkilö (mies) on ystävälleen henkensä velkaa. Asetelman ristiriita syntyy miesten välisestä kunniavelasta ja siitä että ystävä pyytää päähenkilöä bestmaniksi tietämättä että tämä on rakastunut morsiameen.
  • Synopsiksessa kuvataan kommelluksia romcom tyyliin. Treatment kertoo kuitenkin tarinaa enemmän draamana, jonka sekaan on ripoteltu hauskoja kommelluksia, jotka eivät naurata, koska kirjoittaja on antautunut ison emotionaalisesti koskettavan kunniakysymyksen vietäväksi. Tarinaa rakastavaisten ongelmista ei kerrota romcom-genressä eikä kerronnan fokus ole enää rakkaustarinassa vaan miesten välisessä ystävyydessä.
  • Mitä tekee tuottaja, joka lukee synopsiksen ja sitten treatmentin?

TDR video placeholder medium

BONUS materiaali


Kurssia odotellessa voit tiedustella dramaturgista konsultaatiota käsikirjoituksen, treatmentin tai muun mediamateriaalin analysointia ja kehitysehdotuksia varten. Konsultaatio on luottamuksellinen ja siksi kommunikoin sitä koskien ainoastaan toimeksiantajan (henkilö) kanssa. Hinta 65€ / tunti (+alv24%) Materiaalista riippuen 2-4 tuntia.

Kurssin videot Vimeo OnDemandissa

Verkkokurssin videot ovat katsottavissa 6kk ajan Vimeo OnDemandissa, maksamalla kurssimaksu 99,95 (sis. alv 24%).

All rights reserved 2019 © Eeva R. Tikka

%d bloggaajaa tykkää tästä: