treatmentista käsikirjoituksen 1. versioon

Tyly Dramaturgi etsii tarinaa erilaisten tilanteiden ja tapahtumien seasta.

  • Romcom treatmentissa rakkaustarina on uudessa versiossa nostettu päätarinaksi ja kerronta on palautettu romcom-genreen. Miesten ystävyystarinan kunniakysymyksen draamallisuutta on loivennettu mutta tuntuu ettei kirjoittaja ole saanut otetta itse rakkaustarinaan. Aivan kuin kirjoittaja ei itsekään olisi kiinnostunut saattamaan romcom paria esteiden jälkeen yhteen.
  • Käsikirjoituksen ensimmäinen versio ei kerro oikein mitään tarinaa eikä oikein missään genressäkään. Ehkä kirjoittaja suree menetettyä (taustalle siirrettyä) draamaa, joka kertoi miesten välisestä ystävyydestä ja ristiriidasta : päähenkilölla on kunniavelka ystävälleen, jonka morsiameen päähenkö on rakastunut.
  • Oli syy mikä tahansa niin kerronnassa harhaillaan siellä tällä eivätkä henkilöt tunnu todellisilta vaan enemmänkin marioneteilta. Romcom-genre ei genrenimestään huolimatta ole niinkään komediaa vaan koskettavaa (liikutuksen kyyneleitä!) rakkaushuolien (ihmissuhteet) ratkomista.
  • Mitä tekee tuottaja?

TDR video placeholder medium

BONUS materiaali


Kurssia odotellessa voit tiedustella dramaturgista konsultaatiota käsikirjoituksen, treatmentin tai muun mediamateriaalin analysointia ja kehitysehdotuksia varten. Konsultaatio on luottamuksellinen ja siksi kommunikoin sitä koskien ainoastaan toimeksiantajan (henkilö) kanssa. Hinta 65€ / tunti (+alv24%) Materiaalista riippuen 2-4 tuntia.

Kurssin videot Vimeo OnDemandissa

All rights reserved 2019 © Eeva R. Tikka

%d bloggaajaa tykkää tästä: